Veste bună: Fiecare copil până la 18 ani va primi lunar alocație de 200 de lei (VIDEO)

La şedinţa săptămânală a Partidului Democrat, a fost abordat şi subiectul indemnizaţiei unice, iar Vlad Plahotniuc a anunțat în cadrul briefingului de presă majorarea substanţială a acesteia.

 

"Un subiect discutat astăzi în ședință, s-a referit la susținerea de către guvernarea democrată a copiilor și a familiilor și în mod special, am discutat despre indemnizația unică, pe care statul o dă la nașterea fiecărui copil. Această indemnizație unică este astăzi de 6.303 lei, dar am și aici o veste bună: că situația economică ne permite să venim cu o propunere de majorare substanțială a acesteia, de la 6.303 lei – la 10 mii de lei pentru fiecare copil născut. Pe lângă această indemnizație unică pentru fiecare copil născut, statul acordă, deja de câteva luni, și produse de primă necesitate, în valoare de 1.500 de lei, în cadrul programului guvernamental "O nouă viață", a declarat Vlad Plahotniuc.

Tot în sprijinul familiilor, care au copii, venim cu un alt program, foarte important, la care se lucrează de ceva timp. Astfel, s-a decis ca pentru fiecare copil din Republica Moldova, familiile, să primească lunar câte 200 de lei, până la vârsta de 18 ani.

"Toate aceste proiecte, menționate mai sus, și anume: ajutorul de Paști de 600 de lei, dublarea compensațiilor pentru plata căldurii de la 350 până la 700 lei, mărirea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6.303 la 10 mii de lei și alocația lunară pentru fiecare copil în valoare de 200 lei până la vârsta de 18 ani, sunt deja pregătite, și, în câteva săptămâni, când se va convoca o ședință a Parlamentului, le vom vota în prima lectură, în a doua lectură, conform legii, le vom vota în următorul Legislativ." a spus Vlad Plahotniuc.

Asta înseamnă că, imediat după alegeri, când se va convoca următorul Parlament, fracțiunea Partidului Democrat va putea vota aceste proiecte în lectură finală și veți începe să primiți banii pe aceste ajutoare și indemnizații", a completat Vlad Plaotniuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că proaspetele mămici primesc cutii cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou-născuților, din partea statului. Guvernul a preluat proiectul de succes al fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" - "O nouă viaţă" şi îl implementează în toată ţara, atât în maternităţile private cât şi cele de stat. Scopul campaniei este de a creşte natalitatea şi de a fi alături de familiile care au nevoie de ajutor. 


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu