VESTE BUNĂ! Fermierii care au suferit pierderi în urma înghețurilor VOR PRIMI BANI DE LA STAT

Embed:

Agricultorii care au suferit pierderi în urma înghețurilor din primăvara anului trecut vor primi suport financiar de la Guvern. Executivul a aprobat un regulament în acest sens. Astfel, banii se vor oferi pentru culturile pomicole, nucifere şi arbuştii fructiferi, dar şi căpşuni, care au fost afectate de calamitate. 

Mărimea suportului financiar va fi calculată în funcție de suprafața afectată, gradul de compromitere a recoltei, prețul comparat cu anul 2015, dar și contribuția fermierului la bugetul de stat. Cei care vor solicita bani de la stat trebuie să fie proprietarii legali ai terenurilor agricole de minim trei ani înainte de producerea înghețurilor și să dispună de un cont bancar în lei moldovenești.

La fel, plantațiile trebuie să fie în roadă pe o suprafață de cel puțin jumătate de hectar, iar gradul de compromitere al acestora să depășească 30 la sută. Anul trecut, la sfârșitul lunii aprilie, înghețurile au afectat culturile din șapte raioane din nordul țării. Au fost distruse peste 6500 de hectare de livezi, iar recolta compromisă a fost de peste 62 de mii de tone.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu