VESTE BUNĂ. Energia electrică s-a ieftinit cu 10 la sută

Embed:

Energia electrică se ieftineşte din 1 iulie. Consumatorii din centrul şi sudul ţării vor plăti cu 20 de bani mai puţin pentru un kilowatt-oră. Decizia a fost luată de ANRE, în urma solicitării grupului Fenosa de a reduce prețul la energia electrică.

Dacă acum, clienţii Gas Natural Fenosa achită 1 leu şi 99 de bani, de luna viitoare un kilovatt-oră va costa 1 leu şi 79 de bani.

Tot din 1 iulie, vor plăti mai puţin pentru energia electrică şi locuitorii din raioanele din nordul ţării.  La cererea companiei Furnizare Energie Electrică Nord, costul unui kilowatt-oră a fost micşorat de la 2 lei și 12 bani până la 1 leu și 91 de bani.

Pentru ambele companii ANRE a decis o reducere a tarifului cu 10 sută.

"În februarie a acestui a fost aprobată o nouă metodologie care este mai aproape de consumatorul final. Al doilea factor cel mai important este aprecierea leului moldovenesc faţă de dolar", a precizat Tudor Copaci, directorul general ANRE.

Liuba Isac este pensionară şi locuieşte singură într-un apartament din Capitală. Pentru a reuşi să achite facturile, femeia face economii, aşa că s-a bucurat că va plăti mai puţin.

"Foarte bine va fi. Luna trecută am avut 140 de lei, folosesc la maşina de spălat şi la aragaz", a spus femeia.

Şi alţi consumatori susţin că micşorarea tarifelor era una necesară:

"Este binevenit asta pentru noi, pensionari, este binevenit. Achităm pentru lumină 200 de lei, facem şi economii".

"Până acum au fost prea exagerate, noi suntem numai pentru ca să fie micşorate".

Totodată, ANRE a respins majorarea tarifelor pentru apă şi canalizare. În prezent, consumatorii casnici achită pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă - 8,65 lei pentru un metru cub, pentru serviciul public de canalizare - 2,04 lei pentru un metru cub, iar pentru serviciul public de alimentare cu apă tehnologică -8, 86 lei pentru un metru cub.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu