VESTE BUNĂ! Elevii ar putea să înceapă lecţiile cu o jumătate de oră mai târziu

Embed:

Elevii ar putea să înceapă lecţiile cu o jumătate de oră mai târziu. Este soluţia examinată în acest moment de Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport a Primăriei Chişinău pentru a reduce numărul celor care întârzie la ore. Un studiu arată că aproape cinci la sută dintre elevii din Capitală întârzie frecvent, în mare parte din cauza ambuteiajelor. 

Cei mai nepunctuali sunt liceenii din sectorul Râşcani. Ponderea acestora depăşeşte nouă la sută. Următorii în topul celor care trec pragul şcolii cu întârziere sunt liceenii din sectorul Centru, în proporţie de şapte la sută.

Şi la Botanica tot cei din clasele mari nu se prea grăbesc la lecţii. Aproape şapte la sută dintre ei nu prind începutul primei ore de curs. Cei mai responsabili, arată cifrele, sunt elevii din sectorul Buiucani.

Puţin peste trei la sută dintre cei care întârzie sunt din clasele primare, aproape cinci la sută din ciclul gimnazial şi şase la sută din clasele liceale.

Potrivit Direcţiei Educaţie, din totalul de elevi din Chişinău, peste 32 de mii merg pe jos la şcoală, peste 20 de mii - cu transportul public şi peste 15 mii sunt aduşi de părinţi cu maşina.

În majoritatea şcolilor din Chişinău, lecţii încep în intervalul dintre orele opt şi opt jumătate. De asemenea, există câte o instituţie în care clopoțelul sună la orele 8:45, nouă şi zece.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu