VESTE BUNĂ! Doar zece localităţi mai sunt deconectate parţial de la energia electrică

Embed:

Doar zece localităţi mai sunt deconectate parţial de la energia electrică. Potrivit Ministerului Economiei, unele localități din raioanele Cahul și Cantemir nu au curent, pentru că o linie de înaltă tensiune, dar și mai mulți piloni au fost doborâţi din cauza ninsorilor.

Despre consecințele calamităților s-a discutat aseară la Guvern. 

Premierul Pavel Filip le-a cerut responsabililor să asigure localităţile fără lumină cu generatoare, iar problemele tehnice să fie rezolvate în cel mai scurt timp.

"Trebuie să înțelegem că această situație a fost una foarte gravă. Oricum o să trebuiască să facem o analiză cum s-a intervenit pe această dimensiune. Ca ulterior să putem face și concluziile și poate să intervenim mai în forță", a afirmat premierul, Pavel Filip.

Premierul Pavel Filip le-a mulţumit tuturor care s-au implicat în lichidarea consecinţelor calamităţii de săptămâna trecută.

Prim-ministrul a declarat însă că e nevoie de o participare şi mai mare, mai ales că potenţialul actual nu este folosit la maximum.

Celula de criză, formată de Guvern, va activa până când vor fi înlăturate toate problemele cauzate de intemperie.
Iar astăzi la Ministerul Agriculturii va avea loc o întâlnire cu vânzătorii de seminţe şi cei de sisteme de protecţie a culturilor.

Asta după ce premierul le-a cerut acestor comercianţi să fie solidari cu fermierii care au înregistrat pierderi şi să nu majoreze preţurile pentru aceste utilaje.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu