VESTE BUNĂ: Circa 65 de mii de pensionari vor primi pensii mai mari începând cu 1 noiembrie

Embed:

Circa 65 de mii de pensionari vor primi pensii mai mari de la 1 noiembrie şi nu de la 1 aprilie aşa cum era preconizat anterior. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Astfel, peste 58.000 de pensionari pentru limită de vârstă vor înregistra o creștere a pensiei lunare, în medie, cu 17%, adică vor primi cu 255 de lei mai mult. La peste 6.000 de pensionari, creșterea va fi de 28%, în sumă netă fiind vorba de mărirea pensiei cu 274 de lei pe lună, în medie.

"De 1 noiembrie vom face valorizarea (recalcularea) pensiilor pentru limită de vârstă și dizabilitate stabilite în perioada 2009-2011. Conform graficului inițial, această etapă a valorizării (recalculării) pensiilor ar fi trebuit să aibă loc la 1 aprilie anul viitor, dar noi avem resursele bugetare pentru accelerarea acestui proces cu cinci luni mai devreme. Vorbim de un număr de 64.878 de pensionari beneficiari ai acestei măsuri", a declarat Pavel Filip.

Totodată, premierul Pavel Filip a menţionat că reforma sistemului de pensii, inițiată anul trecut, aduce tot mai multe rezultate pozitive pentru cetățeni. "Vă asigur că în lunile următoare se vor face tot mai mult simțite aceste aspecte pozitive ale reformei. Am certitudinea ca dacă vom continua aşa, vom ajunge în situţia să venim cu majorări înainte de termen şi pentru alte categorii de persoane", a conchis şeful Executivului.

Cheltuielile necesare pentru realizarea proiectului se estimează la 33,6 milioane de lei, resurse identificate în urma creșterii veniturilor proprii la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu