VESTE BUNĂ! Circa 13 mii de locuri de muncă vor fi create în Zonele Economice Libere din Moldova

Embed:

Aproape 13 mii de locuri de muncă vor fi create în următorii doi ani în Zonele Economice Libere din Moldova. Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, numărul angajaţilor va crește datorită faptului că vor fi deschise noi întreprinderi.

"Pentru anul viitor avem planuri mult mai mari de deschidere a altor platforme noi. Sigur că Zona Economică Liberă Bălți are cea mai mare și cea mai diversă infrastructură teritorială, de aceea și apare în evidență mai des. Ei au subzone atât la Orhei, Strășeni, Căușeni și Cahul. Toate acestea sunt deja în lucru. Astfel încât în următorii ani vom dezvolta și alte proiecte", a declarat Octavian Calmîc.

În prezent, sunt în jur de 12 mii de moldoveni care muncesc în cadrul ZEL-uri. Doar în acest an, numărul lor s-a majorat cu patru mii, ceea ce reprezintă cu 63 la sută mai mult comparativ cu 2016.

Şi valoarea investiţiilor va creşte semnificativ. Doar până la sfârșitul anului, ZEL-urile vor atrage peste 115 milioane de dolari. În total, pentru dezvoltarea celor șapte zone economice libere s-au cheltuit peste 347 de milioane de dolari.

Potrivit datelor oficiale, cei mai mulţi bani, peste 150 de milioane de dolari, au fost atraşi de cei 46 de rezidenţi din Bălţi. Urmează zonele antreprenoriale "Ungheni-Business" şi "Expo-Business Chişinău" cu investiții de aproape 72 de milioane de dolari și, respectiv, 68 de milioane de dolari. 

Luna viitoare va fi creat al treilea sector în Zona Economică Liberă din Bălți. Totodată, unul dintre cele mai mari proiecte investiționale din acest an, dezvoltat în cadrul ZEL-urilor, va fi lansat săptămâna viitoare la Orhei. Este vorba despre o companie germană, cu capital japonez, specializată în confecționarea cablajelor pentru automobile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu