VESTE BUNĂ! Chişinăuienii plătesc mai puţin pentru căldura livrată centralizat în februarie

Embed:

Proprietarii locuinţelor din oraş vor plăti facturi mai mici pentru căldura livrată în februarie. Datorită vremii mai calde ca de obicei, furnizorul a livrat mai puţin agent termic. Încălzirea unui metru pătrat de locuinţă a costat 18 lei şi 91 de bani, cu şase lei mai puţin decât în ianuarie.  

Potrivit întreprinderii Infocom, peste 50 la sută din gospodăriile din Capitală vor achita între 500 şi 1.000 de lei pentru încălzire, iar 25 la sută - până la 500 de lei. Fiecare al cincilea proprietar de locuinţă va plăti între 1.000 şi 1.500 de lei pentru căldură, iar în cazul a 3.700 de apartamente preţul ajunge până la 2.000 de lei.

Pentru 570 de proprietari de locuinţe cheltuielile pentru încălzire depăşesc 2.000 de lei.

Deşi există deja solicitări de a întrerupe livrările agentului termic, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, susţine că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece temperaturile sunt scăzute.

"Deocamdată fiecare este rugat să intervină la nivelul blocului locativ sau a clădirii propriu-zise pe care o gestionează pentru a micşora sau, pentru a opri furnizarea agentului termic. Avem practica anilor precedenţi, altă modalitate de intervenţie pe tot oraşul nu există", a spus primarul general.

Autorităţile Capitalei mai anunţă că până acum peste 36 de mii de familii au beneficiat de compensaţii pentru perioada rece a anului, în valoare totală de 52 de milioane de lei.

Datoriile direcţiilor municipale faţă de Termoelectrica se ridică în prezent la 72,8 milioane de lei, în timp ce totalul datoriilor este de  96,7 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu