VESTE BUNĂ! Aproximativ 60 de curți din Chişinău urmează să se schimbe radical la faţă.

Embed:

Aproximativ 60 de curți din Chişinău urmează să se schimbe radical la faţă. Cel puțin asta spun autoritățile locale, după ce au demarat lucrările de reparație a drumurilor din preajma blocurilor. Primarul interimar Ruslan Codreanu a mers astăzi într-o inspecție pe strada Belgrad, din sectorul Botanica al Capitalei, pentru a vedea cum se muncește la această etapă. 

Curtea blocurilor de pe strada Belgrad este una dintre cele mai distruse din Capitală, spun autoritățile. Locatarii de aici spun că de zeci de ani nu s-au efectuat lucrări de reabilitare a drumurilor din curte. Aceștia mai spun că ori de câte ori plouă, găurile din asfalt le dă mari bătăi de cap.

”Noi tot timpul suntem inundați. Toată apa se ridică aici, tot timpul vine apa aici. Când vine o salvare nu are .. dacă e glod ea nu are unde să meargă, nu vrea să vină, că-s gropi de atâta.”

”Drumul nu s-a făcut demult aici, după cum știu eu. Din 99 eu n-am văzut măcar să plombeze o gaură sau ceva. Ne rugăm la Domnu să fie finisat până la capăt, dacă tot au început ceva să facă. Asta e ceva extraordinar pentru mahalaua asta de aici.”

”Locuim în raionul ista. Nu s-a făcut o dată o jumătate de centimetru de asfalt. Chiar ne bucurăm că se primește să ne facă și nouă, să simțim și noi că locuim în orașul Chișinău.”

”Bine că s-a început, bine că se face, nu se stopează. Încetișor, cu greu, dar totuși se mișcă. este bun pentru oameni.”

”Toate blocurile care sunt aici, toate au fost cămine. Înțelegeți că toți oamenii aceștia au trăit în așa condiții toți anii aceștia.Asta e moștenirea sovietică ca și în multe microraioane, care sunt în sectorul Botanica”, a spus pretorul sectorului Botanica, Ion Diaconu.

Edilul Capitalei spune că în fiecare sector a fost găsit câte un agent economic, care face lucrări. Totodată, urmează să se facă și o licitație pentru a stabili cine se va ocupa de amenajarea locurilor de parcare. Primarul interimar mai spune că speră că lucrările vor fi finalizate într-o lună de zile.

”Colegii de la salubrizare vor face defrișările necesare, vor fi scoase fiarele vechi de pe terenul de joacă, vor demola tot ce înseamnă borduri sovietice, spațiile verzi vor tăia iarba așa în cât să creăm un confort cât de cât oamenilor care trăiesc aici”, a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Pentru repararea drumurilor şi reabilitarea curților blocurilor, din bugetul municipal au fost alocate 20 de milioane de lei.


loading...

Lasă un comentariu