VESTE BUNĂ! Aproape 40 de mii de locuitori din Cahul vor avea acum apă mai bună la robinet

Embed:

Aproape 40 de mii de locuitori din Cahul vor avea acum apă mai bună la robinet. Staţia de epurare din localitate, care era într-o stare deplorabilă, a fost renovată. Iar în satul Roşu au fost construite 4 staţii moderne de pompare a apei şi un sistem de canalizare.

Staţia din oraşul Cahul a fost construită în 1970 şi nu a mai fost reparată de atunci. Zilnic stația asigură filtrarea a 17 mii de metri cubi de apă din râul Prut.

"Diferenţa este foarte mare. Erau nişte vane care cântăreau peste jumătate de tonă. În timpul de faţă este o mare plăcere de lucrat. Şi calitatea apei este normală."

Acum, oamenii din raionul Cahul vor avea apă de calitate la robinet.

" Această apă de calitate putea fi asigurată prin calitatea infrastructurii, mă refer la această staţie de tratare. Şi indicatorii care au fost evaluaţi de către instituţiile specializate, care au constatat îmbunătăţirea la toate aspectele a calităţii apei.", a comunicat primarul oraşului Cahul, Nicplae Dandiș.

De asemenea, în satul Roşu, a fost inaugurat un sistem de canalizare cu o lungime de aproape 18 kilometri şi patru staţii de pompare.

Pentru a avea acces la sistemul de canalizare, oamenii din fiecare gospodărie vor trebui să achite câte o mie de lei.

"Avem nevoie de nişte comodităţi, e o necesitate pentru sat şi pentru familia mea."

Autoritățile locale urmează să organizeze o licitaţie pentru a selecta antreprenorii care se vor ocupa de branşament.

" Urmează etapa doi pentru conectarea caselor individuale şi a şapte blocuri cu apartamente. Cât şi câţiva agenţi economici.", a declarat primarul satului Roşu, Nicolae Savilencu.

Proiectele au fost implementate cu suportul guvernului Germaniei şi Ministerului Dezvoltării Regionale.

"Susţinem astfel de proiecte, care sunt necesare pentru toţi locuitorii.", a afirmat reprezentantul Ambasadei Germaniei, Florian Szedes.

" Cele două proiecte care sunt astăzi date în exploatare sunt una din acţiunile de regionalizare a serviciilor de apă şi canalizare la raionul Cahul. Şi sunt două din cele şapte proiecte pilot pe care le implimentăm. În afară de aceste proiecte mai avem construcţia staţiei de epurare din oraşul Teleneşti. ", a comunicat secretarul Ministerului de Construcţii, Dorin Andros.

Costul proiectelor se ridică la 27 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu