Veselia este în toi la Rio. Regele Momo cheamă petrecăreţii să fie responsabili

Embed:

Cel mai mare spectacol în aer liber din lume, Carnavalul de la Rio de Janeiro este în plină desfășurare. Regele Momo, pe numele său real Wilson Dias da Costa Neto, a declarat deschis Carnavalul, după ce a primit, din mâinile primarului, cheia oraşului brazilian.

"Sunt foarte fericit. Mesajul meu pentru această petrecere, în calitate de monarh al acestui eveniment, este că spontaneitatea, fericirea, bucuria ar trebui să renască, bineînțeles împreună cu responsabilitatea. Carnavalului de la Rio de Janeiro îl declar deschis", a enunţat Momo.

Patronul ediției din acest an al Carnavalului a menționat că petrecerea implică și mai multă responsabilitate, întrucât, în vara anului viitor, la Rio de Janeiro se vor desfășura și Jocurile Olimpice de vară. Tradiția alegerii regelui fiestei de la Rio datează din anii 1970. Până atunci, regele Momo a fost o păpușă din hârtie.

La carnavalul oficial vor defila 12 şcoli de samba, în faţa a peste 90 de mii de oameni. Acestea vor concura pentru titlul de campioană. Festivităţile cuprind şi carnavalul străzii. În ultimii ani, acesta a mobilizat aproape 500 de cartiere. Carnavalul de la Rio va dura până în data de 17 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu