Versiune preliminară: Atacatorii din Boston Djohar şi Tamerlan Ţarnaev au acţionat fără complici

Embed:

Atacatorii din Boston Djohar şi Tamerlan Ţarnaev au acţionat, cel mai probabil, singuri, fără complici. Asta spun oamenii legii americani, care au precizat că tânărul reţinut sâmbătă va fi pus sub acuzare, în ciuda faptului că se zbate între viaţă şi moarte. Acesta a fost grav rănit în timpul operaţiunii de amploare desfăşurată în Watertown, o suburbie a oraşului Boston.

Djohar Ţarnaev se află la spitalul "Beth Israel Deaconess" din Boston, unde au fost plasate şi victimele atacurilor de la maraton. Potrivit unui oficial al Departamentului de Justiţie din Statele Unite, tânărul va fi interogat de agenţii FBI şi CIA fără a i se citi drepturile fundamentale, făcând o excepţie de la procedura obişnuită. Acest lucru le permite anchetatorilor să iniţieze un interogatoriu limitat, fără aviz prealabil, şi să utilizeze declaraţia ca probă directă într-o investigaţie.

Totodată, FBI a recunoscut că în 2011, Tamerlan Ţarnaev a fost interogat de agenţii Biroului la cererea autorităţilor altui stat. Atunci i-a fost verificată poşta electronică, însă nu s-a descoperit nimic suspect, care să demonstreze că ar avea legături cu extremiştii islamişti.

Djohar a fost reţinut în urma unei operaţiuni fără precedent care a paralizat oraşul Boston şi a pus pe jar întreaga Americă. El se ascundea într-o barcă. Tânărul a refuzat să se predea şi au fost trase mai multe focuri de armă şi detonate grenade. Djohar Ţarnaev a fost grav rănit la gât şi picior. Tânărul a fost prins în mai puţin de 24 de ore, după ce fratele său Tamerlan a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.

Un dublu atentat cu bombă s-a produs la începutul acestei săptămâni, la maratonul din Boston. Trei oameni au murit, iar alţi aproape 180 au fost răniţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu