Versace RENUNŢĂ la blănurile naturale din colecțiile sale. Care este motivul

Versace nu va mai folosi blănuri naturale în colecțiile sale și va trece pe materiale sintetice. Anunțul a fost făcut de Donatella Versace care spune că deși nu a dorit să facă mare zarvă din această decizie, ea corespunde cu credințele sale personale, fiind o mare iubitoare de animale.

Într-un interviu acordat pentru ”Revista 1843”, Donatella Versace a anunțat că nu va mai folosi blănuri naturale în colecțiile sale. Hotărârea sa vine la scurt timp după ce și alte case celebre de modă au decis să renunțe la blănurile naturale.

“Blană? Eu am renunțat la ea “, a spus ea. “Nu vreau să ucid animalele pentru a face modă. Nu se simte bine”, a răspuns Donatella unei întrebări din timpul interviului.

Decizia ei este făcută publică la puțin timp după ce alte case de modă de lux, precum Gucci, Tom Ford, Givenchy, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren sau Michael Kors au anunțat că renunță la folosirea blănii naturale în creațiile lor.

Această mișcare a Donatellei pare a fi în ton cu agendă socială pe care încearcă să o urmărească în ultimii ani. De exemplu în colecția de primăvară/vară 2018, hainele aveau inscripționate pe ele mesaje precum ”unitate”, ”loialitate”, ”curaj” și ”dragoste”.

Humane Society International (HSI), organizație internațională care militează la nivel mondial pentru încetarea comerţului cu blană, susține că Versace a vândut, de-a lungul timpului, produse din blana mai multor animale, precum nurcă şi câine raton. De altfel, chiar în colecția de toamnă / iarna 2017 a lui Versace sunt incluse haine din blană de nurcă și vulpe.

“Versace este un brand de lux masiv care simbolizează excesul și farmecul, deci decizia sa de a opri utilizarea blănurilor arată că moda compasională nu a fost niciodată mai mult pe trend”, a spus Claire Bass, director executiv al brațului HSI din Marea Britanie.

Cu toate acestea, Federația Internațională a Blănurilor Naturale a transmois că a fost “dezamăgită” de decizia Casei versace. “Majoritatea designerilor de top vor continua să lucreze cu blană, deoarece știu că este un produs natural care este produs în mod responsabil”, a declarat directorul, Mark Oaten.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu