Veronica Grigoraș: "De 18 ani duc dorul scenei"

Embed:

Din cele mai vechi timpuri și până în prezent, literatura și arta au stat la baza societății noastre. Dacă ai simțit vreodată ce este cu adevărat televiziunea, teatrul sau cinematograful, probabil nu o să uiți niciodată acest fior. Este opinia actriței Veronica Grigoraș, care a discutat cu Marcela Dedin, realizatoarea emisiunii "În prim plan".

"Dacă ai trecut vreodată pragul unei instituţii culturale, fie că e televiziune, teatru, cinematograf, dacă ai simţit vreodată fiorul acesta al camerei de luat vederi, ce înseamnă starea asta de creaţie, un platou de filmare, nu ai să-l uiţi niciodată. Eu am simţit-o pe pielea mea, de 18 ani duc dorul scenei, m-am trezit de nenumărate ori într-un fior rece, de-o transpiraţie nebună, uitam textul sau măcinam texte enorm de lungi. Era un vis pe care-l ţin minte foarte bine, în faţa mea erau toţi colegii de la televiziunea naţională şi eu i-am salutat frumos, îi văd şi astăzi, dorul ăsta nu se stinge niciodată. Ai simţit vreodată plăcerea, ai simţit odată succesul pentru camera de luat vederi, ai nimerit în meseria asta, te poartă ca un nebun să te topească, să te termine dar să revii la el. E o dragoste de la prima vedere, televiziunea, cinematografia."

"Tunul de Lemn este cartea mea de vizită, am zis lucrul ăsta de nenumărate ori, în ţara asta atât de mică dar voinică precum e Republica Moldova sunt foarte multe actriţe, deosebit de talentate, dar deseori în dicuţii intime am realizat că e un dar de la Dumnezeu să fii aleasă, să stai şi în faţa camerelor de luat vederi, să-ţi dea dumnezeu un rol precum Maria din TUNUL DE LEMN.  Uitaţivă ce am conştientizat eu, Eminencu - este născut în centrul Moldovei, Brescanu este născut la Cahul, la Sud, iar jucat de partea nordului Vasile Tăbârţă din Zăicani, Râşcani şi Veronica Grigoraş de la Ciuciulea, Glodeni, deci a participat o Moldovă întragă la realizarea filmului, mulţumesc frumos, trăiască Tunul de Lemn!"
 
 Emisiunea EuroDicționar poate fi urmărită în fiecare duminică, la ora 17:10.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu