VERNISAJ INEDIT de picturi contemporane la Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi" (VIDEO)

Embed:

Vernisaj inedit de picturi contemporane la Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi" din Capitală. Mai mult de 170 de lucrări din 27 de ţări au fost expuse la "Bienala Internaţională de Pictură". Laureatul premiului mare a devenit un artist din Mongolia.

La concurs au participat peste 140 de artişti din Belgia, Cehia, Argentina, Franţa, Germania, India şi Japonia. Premiul cel mare a fost înmânat de către ministrul Culturii.

"Pentru mine a fost o mare surpriză, pur şi simplu am primit un e-mail şi am rămas surprins foarte plăcut", a declarat artistul din Mongolia, Otgonbazar Ershuu.

Ministrul Culturii a declarat că astfel de evenimente promovează artiştii plastici moldoveni peste hotare.

"Republica Moldova este în circuitul internaţional al artelor şi poate organiza evenimente de mare anvergură în domeniul culturii. Ministerul Culturii, ca în fiecare an a susţinut financiar destul de consistent Bienala Internaţională de la Chişinău", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Bienala încearcă să susţină în primul rând demersul artiştilor tineri, pentru a-i consacra. Chişinău devine cunoscut în domeniul artelor plastice", a spus directorul Muzeului Naţional de Artă, Tudor Zbârnea.

Vizitatorii au rămas încântaţi de operele expuse:

"O expoziţie deosebită dedicată artei contemporane, e un context perfect, deoarece în acest mod ne conectăm la procesele internaţionale."

"Vreau neapărat să văd lucrarea aceasta a Elenei Gontea, care este foarte frumoasă. Expoziţia extraordinară, îmi pare rău că nu am reuşit să am şi eu aici o lucrare."

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Naţional de Artă, Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova şi Centrul de Artă "Amprente".

Expoziţia va fi deschisă până în data de 7 iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu