Verificări pe Aeroportul Chișinău. Ce au descoperit vameşii în bagajele pasagerilor sosiți din Moscova și Minsk

Bunuri de contrabandă au fost confiscate de vameşi în mai multe puncte de trecere a frontierei de stat.

În primul caz, la intrare în țară, prin postul vamal Costești, într-un microbuz cu cinci pasageri la bord, a fost depistat un lot de haine și încălțăminte. Vameșii au ridicat peste 100 de articole vestimentare cu marcajul unui brand european. Acestea erau ascunse printre bagaje neînsoțite, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act confirmativ.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în țară. În haina unui pasager, călător într-un microbuz, au fost găsite ascunse bijuterii susceptibile a fi din aur, nedeclarate și fără acte de proveniență.

Alte două cazuri au fost consemnate la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor sosiți din Moscova și Minsk. În baza analizei de risc, vameșii au redirecționat bagajele suspecte pe Coridorul Roșu, iar, în urma verificărilor, au ridicat, în total, peste 1.000 de produse cosmetice și de îngrijire.

În alt caz, angajații postului vamal Criva 1 au depistat, în autocarul de pe ruta Cernăuți-Chișinău, bunuri în asortiment, printre care și obiecte pirotehnice în cantități comerciale, pentru care conducătorul auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile de mărfuri au fost confiscate și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate, conform legislației în vigoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu