VERIFICĂRI MINUŢIOASE. Poliţia şi ANTA, cu ochii pe taximetriştii din Capitală. Mai mulţi şoferi, AMENDAŢI (VIDEO/FOTO)

(UPDATE 14: 27) Acţiunile de verificare ale conducătorilor auto, inclusiv a taximetriştilor, au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea regulilor de exploatare a unităţilor de transport a pasagerilor. În acest context, au fost verificați 85 de taximetrişti, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a automobilului, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a vehiculului, precum şi prezenţa obligatorie a truselor medicale şi a stingătoarelor.

Potrivit oamenilor legii, au fost depistate 34 de încălcări de exploatarea a automobilelor, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate, conducerea mijlocului de transport fără a avea permisul de conducere asupra sa.

Ca urmare au fost întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenţii şi au fost ridicate 7 plăcuțe de înmatriculare. Şoferii au fost sancţionaţi cu amenzi de la 300 până la 600 de lei, cu aplicarea punctelor de penalizare.

(UPDATE 12:34) Inspectorii ANSA şi poliţia sunt deja pe bulevardul Decebal, acolo unde şoferii de taxi sunt supuşi controalelor.

(10:03) Inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto, împreună cu oamenii legii, au descins în cadrul unei ample operaţiuni în regiunea Circului din sectorul Râşcani al Capitalei, unde efectează controale de identificare și sancționare a taximetriștilor iliciți.

Totodată, sunt verificaţi şi taximetriştii care activează legal, dar cu abateri de la legislația în vigoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu