Verificări minuţioase în sudul ţării. Sute de plante de mac și cannabis, depistate de poliţişti (VIDEO)

Percheziții în zona de sud a ţării în cadrul  operațiunii "MAC-2016". În urma verificărilor, oamenii legii au depistat 400 de plante de mac și 150 de plante de cannabis. Culturile de mac şi cannabis, bine îngrijite, au fost depistate în trei gospodării, astfel două persoane, în vârstă de 20 și 30 de ani, din Cimișlia sunt cercetate penal.   

Potrivit poliţiştilor, în orașul Basarabeasca şi Ceadâr-Lunga, la domiciliul a trei persoane, cu vârsta cuprinsă între 27 - 38 ani, consumatori de droguri, a fost descoperit un mini laborator de preparare a substanţelor narcotice. De asemenea, au fost găsite 13 pacheţele cu o masă vegetală de culoare verde, seminţe de mac, seringi cu substanţă narcotică pregătită pentru comercializare, aparate confecţionate artizanal pentru prepararea și consumul substanţelor narcotice, un cântar electronic, telefoane mobile obţinute de pe urma comercializării substanţelor narcotice, 2 fiole cu volumul de 50 ml, în interiorul cărora se presupune că ar fi "Mercur". Plantele și substanțele narcotice au fost ridicate şi supuse expertizei tehnico-chimice.

Dacă va fi dovedită vinovăția persoanelor documentate pentru producerea, prepararea, experimentarea, extragerea, prelucrarea, transformarea, procurarea, păstrarea, expedierea, transportarea substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor, săvârşite în proporţii mari şi fără scop de înstrăinare, aceștia riscă o amendă de până la 14.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau închisoare de până la 1 an. 

Poliţia continuă măsurile de prevenire prevăzute în planul special de acţiuni cu privire la combaterea traficului de substanţe narcotice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu