VERIFICĂRI MINUŢIOASE în gările auto şi pe trasee. Mai multe microbuze, scoase de pe rută pentru că nu aveau pneuri de iarnă

Embed:

Controale la gările auto și pe traseele naționale. Şoferii sunt verificaţi dacă au anvelope pentru iarnă la autobuzele şi microbuzele de rută pe care le conduc.

Astfel, timp de câteva ore, 77 de unități de transport din cadrul a 9 gări auto au fost verificate, în urma cărora cinci microbuze au fost scoase de pe ruta din motiv că nu erau echipate cu pneuri de iarnă.

Totodată, inspectorii de patrulare oferă recomandări privind măsurile de precauție în trafic în timpul ninsorilor abundente şi în condiții de vizibilitate redusă. 

Regulamentul Circulației Rutier prevede că șoferii sunt obligaţi să instaleze anvelopele de iarnă doar în condiţii meteo nefavorabile, atunci când pe carosabil există zăpadă, gheaţă sau polei.

Conducătorii care nu-şi vor echipa vehiculele cu anvelope de iarnă riscă o amendă de la 900 până la 1.500 de lei pentru persoane fizice şi de la 4.500 până la 6.000 de lei pentru persoane juridice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu