Verificări mai drastice la vama moldo-română. Politiștii români anunță verificări suplimentare de mâine, 7 aprilie

Verificări mai drastice la vama moldo-română.

De mâine, 7 aprilie, polițiștii de frontieră din țările europene vor verifica mai minuţios persoanele, care traversează graniţa.

Asta după ce va intra în vigoare Regulamentul de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de Parlamentul European și Consiliul Europei. Astfel, timpul de așteptare a oamenilor în vamă va fi mai mare și s-ar putea crea cozi. 

Polițiștii de frontieră vor verifica toate documentele de călătorie și datele personale, atât a cetățenilor europeni, dar și a celor străini.

Potrivit poliției de  frontieră din România din 7 Aprilie, se pun în aplicare noile reguli europene privind controlul de frontieră. Se vor face verificări asupra fiecărei persoane, inclusiv în bazele de date, din motive de securitate

Verificările vor permite statelor membre să se asigure că persoanele respective nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică, securitatea internă sau sănătatea publică.

La graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, vecinii vor face şi ei verificări. Se apropie Paştele, valorile de trafic vor creşte şi, implicit, timpul de aşteptare la vama va creşte, potrivit poliției de frontieră din România.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă oamenilor să utilizeze toate punctele de trecere existente la graniţă.

În acest sens, a fost suplimentat numărul personalului de control și a fost creată o aplicaţie on-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu