Veniturile deputaţilor în 2013: Câte mii de lei au câştigat Postoico, Ştirbate, Arhire, Muntean şi Tkaciuk

Embed:

Parlamentarii au început să-şi prezinte declaraţiile de avere

Astfel, deputatul PLDM Petru Ştirbate a obţinut, în 2013, din salariu, 260 000 de lei. Ştirbate are în proprietate un apartament, două case şi un garaj, la Orhei, precum şi câteva terenuri agricole, de aproximativ 20 de mii de lei. Liberal-democratul este proprietarul a două automobile în valoare totală de 14 de mii de euro şi o barcă, de 2 500 de lei. În conturi bancare deputatul are 150 de mii de lei.

Deputatul liberal-reformator Anatolie Arhire a declarat venituri din salariu în sumă de 144 de mii de lei. Alte aproape 500 de mii de lei le-a obţinut din vânzarea unor bunuri. Deputatul PLR are un apartament şi o casă la Ungheni. El mai deţine o cotă parte într-o societate comercială estimată la 5 400 de lei dar şi un automobilul de model "Dacia" din 2011 în valoare de 190 de mii de lei.

Preşedintele fracţiunii comuniştilor, Maria Postoico, a obţinut peste 260 de mii de lei din salariul de deputat şi din pensie. Alesul PCRM are două apartamente în capitală, un garaj, dar şi un automobil de model VAZ, produs în 1989. Pe conturile bancare, Postoico are peste 840 de dolari. Deputatul comunist mai are câteva terenuri agricole în raionul Hânceşti dar şi 120 acţiuni la o fabrică de chimicale.

Colegul său de partid Iurie Muntean a obţinut peste 200 de mii de lei din salariu. Muntean are un automobil de model Mercedes, produs în 2003, în valoare de aproape 100 de mii de lei, dar şi cote în mai multe societăţi comerciale. Pe conturile bancare, Muntean are puţin peste o sută de lei.

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a câştigat în 2013 aproape 144 de mii de lei din salariu. Tkaciuk deţine o cotă-parte la o universitate particulară, are un teren agricol în raionul Criuleni, dar şi apartament în capitală, în valoare de 490 de mii de lei.

Demnitarii trebuie să prezinte declaraţiile de avere şi interese până pe 31 martie

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu