Venituri MICI și viață DIN PLIN: Candidații desemnaţi de binomul PAS-PPDA, pe urmele lui Sandu și Năstase

Embed:

Cu venituri mici, dar trăiesc din plin. De această dată vorbim despre candidații desemnaţi de blocul binomului PAS-PPDA, Arina Spătaru și Dinu Plîngău.

La fel ca și liderii lor, Maia Sandu și Andrei Năstase, aceștia par că trăiesc cu aer, conform declarațiilor de avere prezentate la Comisia Electorală Centrală. Mai mult, ei reușesc performanţa de a-şi întreține familia numeroasă şi spațiile comerciale.
Membrul PPDA Arina Spătaru, care a anunțat că va candida pe circumscripția numărul 10 din Bălți, a indicat că a primit anul trecut un salariu de peste 26 de mii de lei, din afacerea pe care o administrează. O altă sursă de venit a fost indemnizația pentru întreținerea copiilor, în sumă de peste 12 mii de lei. Spătaru nu a menţionat însă şi banii pe care i-a câştigat soţul ei, care este preot. Un simplu calcul arată că familia Spătaru, care are trei copii, a trăit anul trecut cu un venit de 3200 de lei lunar. De asemenea, Arina Spătaru a indicat în declarația de avere că deține patru terenuri agricole, un spațiu comercial și două locuințe. În același timp, este proprietară a două automobile.

Un alt membru al PPDA, Dinu Plîngău, care a anunțat că va candida pe circumscripția numărul 3 de la Edineț, pare să fie un altruist. Tânărul în vârstă de 24 de ani este licențiat în Drept, deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PPDA, dar în perioada 2017-2018 a menţionat în declaraţia de avere că nu a câştigat niciun ban, are „zero” bunuri imobile și „zero” împrumuturi.

Nici liderul PAS, Maia Sandu, nu a indicat în declarația sa de avere vreun venit, în afară de 500 de lei românești pe care i-ar fi obţinut după susținerea unei conferințe și 540 de dolari câştigaţi dintr-un depozit bancar. Şi președintele PPDA, Andrei Năstase, ar fi trăit timp de doi ani cu zero lei în buzunar.

Asta în timp ce Năstase a recunoscut că a transferat milioane pe conturile mamei şi ale soacrei sale, pentru care nu a plătit niciun impozit la stat. Interesant e că liderii binomului PAS-PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-au plâns de mai multe ori că nu au bani pentru întreţinerea partidelor şi pentru acţiunile electorale pe care le desfăşoară şi cer bani de la cetățeni.

Mai mulţi oameni simpli consideră însă că politicienii care se declară șomeri în acte sunt implicaţi, de fapt, în activităţi îndoielnice, trăiesc din venituri incerte sau cheltuiesc banii din conturile deschise în străinătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu