Venituri de milioane de lei timp de o săptămână. Ce încasări au fost înregistrate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 473,3 milioane de lei , în perioada 22 -28 octombrie, fiind perfectate per total 11.695 declarații vamale.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 31 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 115.094 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 116.042 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19.319 și respectiv, 14.290 traversări.

PUBLIKA.MD aminteşte că potrivit reprezentanţilor Serviciul Vamal, începând cu 5 noiembrie, va fi sistată activitatea postului vamal temporar de la Palanca. Măsura este impusă de necesitatea efectuării lucrărilor de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent. 

Prin urmare, călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la Palanca în această perioadă, sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal "Tudora", unde va fi suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu