Venituri de milioane de lei timp de o săptămână. Ce încasări au fost înregistrate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 506,2 milioane lei, în perioada 3 -9 septembrie, fiind perfectate per total 10.779 declarații vamale.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 165 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova al vehiculelor cu numere de înmatriculare străine, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, produse cosmetice, țigarete, etc). În perioada vizată au fost întocmite 49 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 158.440 de lei.

Fluxul unităților de transport a constituit 103.792 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.876 și respectiv 13.888 traversări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu