Venituri de 509,5 milioane lei, încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal timp de o săptămână

Embed:

În perioada 13 – 19 martie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 509,5 milioane lei, fiind perfectate per total 9.044 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 50 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului 
Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 37 cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 67.924 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 77.344 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 581 și respectiv 13.088 traversări.

Este de menționat că, de la începutul anului, când a intrat în vigoare Legea 280 din 16.12.2016, până astăzi, 20 martie, 12.981 de autoturisme  cu numere de înmatriculare străine au fost vămuite cu o reducere de 70% din cota accizei, fiind încasate la bugetul de stat cca 305 mln lei. Din numărul total de autovehicule vămuite în condițiile respectivei legi, 1.151 de autoturisme sunt cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender. 

De asemenea, precizăm că, începând cu data de 20 februarie a.c., verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu