Venituri de 444,2 milioane lei, încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal, timp de o săptămână

În perioada 08 - 14 octombrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 444,2 milioane lei, fiind perfectate per total 11 056 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 119 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse alcoolice, produse din tutun, arme pneumatice etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 34 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de  134 494 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96 897 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 429 și respectiv 14 126 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 274 de solicitări de informații legate de vamă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu