Venituri de 355 milioane de lei, încasate la bugetul de stat de Serviciul Vamal, timp de o săptămână

În perioada 27 august  - 02 septembrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 355 milioane de lei, fiind perfectate per total 8.475 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 231 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenului de tranzit, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, țigarete, textile pentru casă, instrumente și consumabile stomatologice, piese auto uzate etc). 

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 9 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 44 183 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 120 995 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 25 179 și respectiv 14 889 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 187 de solicitări de informații legate de vamă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu