VENIŢI DE LUAŢI LUMINĂ! Cum au întâmpinat Învierea Domnului celelalte țări ale lumii

Embed:

Milioane de români au luat parte noaptea trecută la slujba de Înviere oficiată în toate bisericile, mănăstirile şi catedralele de peste Prut. Lumină sfântă de la Ierusalim a fost împărţită credincioşilor.

La miezul nopţii au spus toţi "Hristos a înviat!". Slujba de Înviere a durat în jur de trei ore.

În Rusia, sute de oameni au venit la catedrala Mântuitorului din Moscova. La serviciul religios au participat şi preşedintele Vladimir Putin, premierul rus şi primarul Moscovei.

"E foarte important ca toţi să înţelegem lupta dintre bine şi rău. Trebuie să fim mereu de partea binelui", a spus Kirill, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

La Cairo, slujba de Înviere a fost oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe, Teodor al II-lea. În Egipt, 10 la sută dintre locuitori sunt creştini.

Iar în Israel, la prânz, sute de credincioşi au venit la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim pentru a lua parte la slujba din Duminica Paştelui. 

Sărbătoarea Paştelui este o mare bucurie pentru creştinii din întreaga lume. Oamenii se salută timp de 40 de zile cu "Hristos a înviat!" şi răspund cu "Adevărat a înviat!".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu