Venezuela, Mexic şi Canada vor oferi ajutoare victimelor uraganului Harvey

Embed:

Dezastrele naturale apropie statele aflate în conflict. Venezuela şi Mexic, ţări care au relaţii tensionate cu Statele Unite, dar şi Canada au anunţat că vor fi oferi ajutoare pentru combaterea consecințelor uraganului Harvey. 

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat şi apreciat ofertele venite din ţările vecine. Casa Albă nu a anunţat, deocamdată, în ce constă ajutoarele Mexicului şi Canadei, dar se ştie că Venezuela va face o donație de cinci milioane de dolari.

Presa americană a scris că Donald Trump, dar şi actorul Leonardo DiCaprio vor oferi victimelor câte un milion de dolari.

Până în prezent, uraganul Harvey a provocat pagube în valoare totală de 130 de miliarde de dolari. Acestea sunt cele mai mari prejudicii materiale cauzate vreodată în Statele Unite de un dezastru natural.

Între timp, mulţi dintre locuitorii statului Texas, acolo unde apele s-au retras, încep să revină acasă.

"Nu am cuvinte. Sunt devastat. Apa a fost până la acest nivel. A ajuns până aici. Puteţi vedea după urmele de pe sticlă."

Multe case rămân însă în continuare sub ape. Un bărbat a cântat la pian în pofida faptului că locuinţa sa era pe jumătate inundată.

În urma uraganului Harvey, 35 de oameni au murit. Salvatorii americani susţin că numărul victimelor ar putea creşte după ce apele se vor retrage din zonele cel mai afectate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu