Inundații dezastruoase în Veneția. Doi oameni au murit, iar nivelul apei a crescut cu doi metri (VIDEO)

Embed:
Orașul de pe apă a ajuns în aceste zile sub ape. Veneția se confruntă cu o maree istorică, agravată de ploile torențiale din ultimele zile. Nivelul apei s-a ridicat cu aproape doi metri în unele zone şi o mare parte a orașului a fost inundată. Doi oameni au murit din cauza intemperiilor, dintre care unul a fost electrocutat.

Toate grădinițele și școlile din Veneția au fost închise, dar și câteva întreprinderi din regiune. De teamă, unii localnici s-au baricadat în casă. Turiști nu s-au lăsat descurajați însă de vremea de afară, au încălţat cizmele și au ieșit să vadă locurile celebre din oraș. Autoritățile locale le-au instalat pasarele pentru a se putea bucura de plimbări prin Piața San Marco.

Pe lângă dificultăţile de deplasare ale turiştilor şi localnicilor, una dintre cele mai mari preocupări este biserica San Marco, afectată de inundaţii. Nivelul apei a atins 70 de centimetri. Puhoaiele au acoperit mozaicul pardoselii şi picioarele coloanelor care au fost restaurate după mareea de anul trecut.
loading...

Lasă un comentariu