Veneția limitează numărul turiștilor. Care este motivul

Autoritățile din Veneția au luat primele măsuri mai dure pentru a evita supraglomerarea orașului. În două dintre cele mai importante locuri de acces către oraș au fost instalate porți de acces. Acestea se vor închide, dacă numărul turiștilor va deveni copleșitor, relatează Sky News.

Autoritățile din Veneția încearcă să limiteze numărul turiștilor, după ce locuitorii orașului s-au plâns în repetate rânduri că sunt “sufocați” de aceștia, dar și că orașul este distrus de supraaglomerare.
 
Astfel, au decis să testeze un sistem pentru a reduce numărul turiștilor. La capetele celor două poduri prin care se face accesul în oraș au fost montate porți de acces. Astfel, în cazul în care orașul se va supraaglomera, aceste porți se vor închide, iar turiștii nu vor mai putea să intre prin aceste locuri, fiind redirecționați către zonele mai libere și mai puțin turistice ale Veneției.

Aceste măsuri sunt instalate în aceste zile, când numeroși oameni sunt așteptați în Veneția, pentru minivacanța de 1 mai. În prima zi, sâmbătă, polițiștii au anunțat că fluxul de turiști se încadrează în limitele normale, astfel că nu a fost nevoie de restricții. Cu toate acestea, autoritățile au rămas în alertă și monitorizează în continuare situația. Ulterior, autoritățile vor decide în ce măsură vor păstra în continuare acest sistem.

“Oamenii care vor să vină în Veneția sunt întotdeauna oaspeți importanți pentru noi. Datoria mea este, însă, să asigur siguranța vizitatorilor și a localncilor, să am grijă de traficul pietonal și cel naval, iar dacă e nevoie, să limiter numărul turiștilor”, a anunțat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

Veneția, alături de Barcelona, sunt principalele orașe care au declarat război turiștilor. Locuitorii orașelor s-au plâns în repetate rânduri că numărul prea mare al turiștilor le dă viața peste cap.

În plus, vasele de croazieră care se apropie de Veneția reprezintă și ele o problemă pentru oraș. Astfel, anul trecut, autoritățile au decis să interzică acestor nave să se mai apropie de oraș. În plus, tot anul trecut,  orașul a interzis crearea de noi hoteluri în centrul istoric și a limitat numărul de restaurante care ar putea vinde pizza de felie, kebab sau alte fast-fooduri.

Veneţia primeşte în acest moment 30 de milioane de turişti pe an, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă