Vedeţi aici topul celor mai bune 500 universităţi din lume

Embed:

O universitate din Shanghai a publicat clasamentul internaţional al primelor cinci sute de universităţi din lume. Topul a fost realizat în funcţie de performanţa ştiinţifică a fiecărei instituţii. Clasamentul este dominat de universităţile americane.

Universitatea Harvard ocupă prima poziţie în top, pentru al optulea an consecutiv. Următoarele în clasament sunt universităţile americane Berkeley şi Stanford. Statele Unite domină clasamentul cu 154 de universităţi şi sunt urmate de Germania, care are 39 de universităţi. Franţa apare cu 22 de instituţii în top, la egalitate cu Italia şi China. Universitatea britanică Oxford ocupă poziţia a zecea, fiind devansată de Cambridge, care se află pe locul cinci. Universitatea din Tokyo ocupă locul 20, iar Elveţia intră în top abia pe poziţia 23 şi anume cu Institutul Federal de Tehnologie din Zurich. Universitatea din Toronto se află pe locul 27, iar cea din Copenhaga se clasează pe poziţia 40.

Clasamentul este alcătuit în funcţie de numărul de absolvenţi şi profesori, laureaţi cu premiul Nobel sau medalia Fields, care reprezintă echivalentul premiului Nobel pentru matematică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu