VEDETA INTERNETULUI! Un șofer din Capitală face spectacol în faţa poliţiştilor apoi se laudă pe paginele de socializare

Embed:

Are 14 puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor în trafic, dar nu se opreşte aici. E vorba de un şofer scandalagiu, care a fost eroul unui reportaj weekendul trecut, după ce s-a dat în spectacol în faţa poliţiştilor care l-au oprit.

Se pare că bărbatul nu se sfieşte de atitudinea arogantă pe care o afişează la fiecare întâlnire cu oamenii legii, iar dovadă sunt filmuleţele video pe care le postează pe pagina sa de facebook. Potrivit şefului IGP, Alexandru Pînzari în următoarele zile bărbatul urmează să fie citat la poliţie.

"- Când ai să mă opreşti, atunci ai să-mi ceri actele.
- Nu când ai să mă opreşti, dar când o să mă opriţi. Vorbiţi oleacă mai frumos.
- Da, când o să mă opriţi. Aşă că la revedere."

Este unul din filmuleţele, în care autorul se "laudă" cu modul său de a comunica cu poliţiştii. Într-o altă înregistrare, eroul se dă şi expert în legislaţie.

"- Vă fac proces, bine?
- Pi şi?
- Pentru că aţi încălcat regulile de circulaţie, aţi efectuat manevră de depăşire la trecerea de pietoni, nu aţi cuplat centura de siguranţă. Uitaţi-vă
- Cum nu am cuplat-o?"

Nu au scăpat de ofense nici aceşti agenţi de patrulare, care l-au oprit în trafic pentru o verificare de rutină.

"- Acela cu rădarul, şădi şi încalcă legea.
- Da, vă rog permis şi paşaport tehnic. Posibil, da.
- Stă singur aici şi ia mită.
- Multstimate domn permis şi paşaport tehnic, hai vă rog."

Şeful Inspectoratului General de Poliţie nu exclude că in scurt timp tânărul va rămâne permis de conducere.

"El va fi invitat de către colegii mei care au iniţiat ancheta de serviciu. Una vreau să declar, că acest cetăţean nu s-a adresat cu o cerere nu ştiu de ce, la organele competente sau la procuratură, ci deodată s-a dat în a mediatiza cazul dat. În mod normal atunci când te simţi corect este ok să te adresezi la poliţie, la procuratură sau la alte organe de drept", a spus Alexandru Pînzari, şeful IGP.

Zilele trecute, bărbatul conducea maşina cu 91 de km la oră, pe o stradă din Capitală. El a refuzat să prezinte poliţiştilor actele la control. Mai mult decât atât, acesta nu s-a conformat cerinţelor polițiștilor, astfel, oamenii legii l-au scos forţat din automobil.

Pe acest caz a fost pornită o anchetă internă, care a dovedit că angajaţii INP au acţionat conform legii. Şi cei de la ministerul de Interne investighează circumstanţele incidentului. Inspectoratul Naţional de Patrulare solicită şoferilor să se conformeze atunci când sunt opriţi de poliţişti, în caz contrar vor fi sancționați.

În alte țări, în astfel de situaţii, poliţiştii aplică forța fizică chiar după prima somare. În Statele Unite de exemplu, polițiștii recurg la imobilizarea şoferilor agresivi cu ajutorul pistoalelor cu electroșoc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu