Veaceslav Platon s-ar putea alege cu încă doi ani de puşcărie. Care este motivul

Embed:

Procuratura municipiului Chişinău a iniţiat un proces penal, după ce în celula lui Veaceslav Platon, supranumit rider-ul nr.1 în CSI a fost găsit săptămâna trecută un telefon mobil. Potrivit şefului instituţiei, acesta a fost deschis pentru faptul transmiterii obiectelor interzise în închisoare, infracţiune ce se pedepseşte cu o amendă de până la 15 mii de lei sau până la doi ani de închisoare. 

În data de 14 august, celula lui Platon din cadrul puşcăriei nr.13 din Chişinău a fost percheziţionată de către gardieni, iar în consecinţă a fost depistat un telefon mobil funcţional. Atât Ministerul Justiţiei, cât şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au deschis o anchetă de serviciu.

Percheziţiile au avut loc, după ce presa a scris că Veaceslav Platon a participat, prin Skype, la o ședință de judecată de la Curtea de Apel, din Kiev, unde era examinată plângerea avocaţilor cu privire la extrădarea sa din anul 2016. În 2018, Veaceslav Platon, supranumit raiderul nr.1 din CSI, a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiţie la 18 ani de puşcărie în dosarul Băncii de Economii. Iar anul trecut, Platon a fost condamnat la alţi 25 de ani de închisoare pentru tentative de corupere, dar şi escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Lasă un comentariu