Veaceslav Platon ar putea scăpa de 12 ani de puşcărie

Embed:

Dosarul în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de puşcărie pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi corupere activă a fost trimis la rejudecare. O decizie în aceste sens, care este definitivă, a fost luată recent de Curtea de Apel Chişinău. Magistraţii au mai hotârât să transmită dosarul înapoi, la prima instanţă de judecată. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către ofiţerul de presă al Curţii de Apel, Octeabrina Popa.

Potrivit ofiţerului de presă, temei pentru rejudecare a servit articolul 415 din Codul de Procedură Penală, care prevede faptul că persoana condamnată nu a fost asistată de un avocat sau au fost încălcate alte drepturi, precum incompatibilitatea judecătorului şi procedura soluţionării cererii de recuzare şi a declaraţiei de abţinere. Asta se întâmplă în urma recursului depus de avocaţii lui Veaceslav Platon.

Astfel, până la o nouă decizie în acest dosar, pedeapsa de 12 ani de puşcărie dictaţi anterior de instanţa de judecată, se anulează.

Amintim că acum două săptămâni, pedeapsa în cazul lui Veaceslav Platon s-a redus cu aproximativ un an şi jumătate, din cauza condiţiilor proaste din penitenciar pe care acuzatul le invocă. Atunci, decizia a fost luată de judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Ciocana. Veaceslav Platon a fost reţinut în 2016, de serviciile speciale din Ucraina, după ce autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare internaţională.

În aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul BEM. Iar în decembrie acelaşi an, Platon a fost condamnat la alţi 12 ani de puşcărie, fiind acuzat de tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi corupere activă.

Totodată, acesta este cercetat penal acum şi în alte dosare penale, între care pentru evaziune fiscală, cauzare de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere, dar şi  delapidarea averii străine.

loading...

Lasă un comentariu