Veaceslav Negruţa, CERCETAT PENAL. Ministrul Finanţelor, suspectat de încălcarea legii

Embed:

(UPDATE 11:26) Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, cercetat în dosarul Sandulachi, convoacă un briefing. Briefingul pentru presă va avea loc la 14.30, la sediul Ministerului Finanţelor şi va fi transmis în direct de Publika TV şi pe Publika.md

(10.00) Încă un membru al Cabinetului de miniştri este cercetat penal. Este vorba despre ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa. Acesta este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Procurorul anticorupţie Ruslan Popov a confirmat pentru Publika TV că Negruţa are statut de bănuit. La sfârşitul lui ianuarie, Negruţa a fost chemat pentru a i se aduce învinuirea, dar acesta nu s-a prezentat în faţa procurorilor.

În acelaşi timp, Veaceslav Negruţa nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc.

Dosarul a fost intentat, după ce fostul membru al PLDM Pantelei Sandulachi a primit 400 mii euro, prejudiciul acordat de stat pentru tergiversarea unui dosar penal, în cadrul căruia acesta era cercetat. Ministerul Finanţelor a achitat prejudiciul, chiar dacă decizia judecătorului nu era definitivă. După ce Sandulachi a primit banii, procuratura a atacat decizia la CSJ.

Magistraţii au decis ca Sandulachi să primească doar 1000 euro, iar 399 mii să-i întoarcă statului. Sandulachi nu a mai întors banii, pentru că nu-i avea.

Publika.md menţionează că fostul prim-ministrul al Republicii Moldova, Ion Sturza, a declarat, ieri, că ministrul Finanţelor trebuie să-şi dea demisia. 

Amintim că după declanşarea acestui scandal, PLDM a decis să îl excludă pe Sandulachi din rândurile formaţiunii, pentru că "a adus grave prejudicii de imagine partidului".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu