Veaceslav Manolachi va candida pentru un nou mandat la şefia Federaţiei de Judo: Trebuie să mă roage să rămân preşedinte

Embed:

Este oficial! În ciuda scandalului din ultimul an, legat de plecarea din ţară a celor mai buni judocani, actualul preşedinte al Federaţiei de Judo, Veaceslav Manolachi, va candida pentru un nou mandat. În ajunul alegerilor, Federaţia de Judo a primit echipament nou din partea Japoniei.

Guvernul japonez a acordat seturi de tatami şi echipamente în valoare de 120 de mii de dolari. Donaţia a avut loc cu două săptămâni înaintea alegerilor preşedintelui Federaţiei de judo. Actualul şef al forului şi viitorul candidat, Veaceslav Manolachi, a negat faptul că această acţiune este una electorală.

"Nu are nimic în comun asta. La Federaţie trebuie să mă roage să rămân preşedinte. Dacă vor găsi un manager mai bun decât Manolachi, poftim. Eu nu doresc ca despre mine să vorbească lingăii, dar să vorbească faptele", a subliniat Manolachi.

Şi reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului au declarat că donaţiile din partea Japoniei nu au nicio legătură cu alegerile.

"Eu nu încerc să caut în evenimentul de astăzi careva acţiuni care ar schimba situaţia într-o federaţie sau alta. Activitatea domnului Manolachi va fi evaluată în funcţie de ce a fost realizat până acum", a menţionat Dragoş Hâncu, viceministru al Tineretului şi Sportului.

Pe parcursul ultimului mandat al lui Manolachi, Moldova a cucerit două medalii la cele mai importante competiţii internaţionale. În 2011, Sergiu Toma a câştigat medalia de argint la Campionatul European şi pe cea de bronz la Campionatul Mondial. În acest an, însă, acelaşi Toma, alături de alţi cinci judocani de top, au ales să reprezinte Emiratele Arabe Unite pe arena internaţională.

Alegerile preşedintelui Federaţiei Naţionale de Judo vor avea loc pe 19 decembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu