Veaceslav Manolachi, reales pentru a patra oară preşedinte al Federaţiei Naţionale de judo

Embed:

Veaceslav Manolachi rămâne preşedinte al Federaţiei Naţionale de Judo. El a fost reales, cu majoritate de voturi, pentru al cincilea mandat consecutiv. Manolachi este preşedinte al forului de judo din 1998.

Manolachi a fost reales pentru a patra oară preşedinte al Federaţiei Naţionale de judo, după ce 29 din cele 35 de persoane cu drept vot au opta pentru candidatura acestuia. Nicolae Madan şi Victor Florescu au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi ai forului.

"Un nou mandat, o nouă responsabilitate la Federaţia de Judo. Oamenii continuă să creadă în mine, iar eu voi depune eforturi maximale forul naţională să prospere", a declarat preşedintele FM de judo.

În primăvara acestui an s-a produs un şoc în judoul moldovenesc. Cei mai buni sportivi din ţara noastră, printre care Sergiu Toma şi Ivan Remarenco, judocanii care au reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi Victor Scvorţov, Valeriu Chişca, Vadim Bocan, Mihai Marchitan au ales să reprezinte Emiratele Arabe Unite. În noul său mandat, Manolachi vrea să evite astfel de situaţii în judo-ul autohton.

"O să lucrăm asupra regulamentului, ca să nu mai poată pleca judocanii. Vom încheia contracte cu fiecare. Gândul meu preferat este ca judocanii moldoveni să câştige o medalie la Jocurile Olimpice. Nu ştiu la care Olimpiadă, dar să obţină una", a adăugat Manolachi.

Judocanii care au rămas să reprezinte Moldova pe arena internaţională nu au obţinut performanţe remarcabile. În acest an, forul de judo a primit o sumă de şapte ori mai mică decât în anii precedenţi. În loc de două milioane de lei federaţia s-a obţinut doar 280 de mii de lei din partea statului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu