Veaceslav Burlac, noul preşedinte al Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova

Embed:

Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova are un nou şef. Organizaţia va fi condusă de democratul Veaceslav Burlac, care este şi preşedintele Consiliului Raional Criuleni. El a fost ales cu votul unanim al celor prezenţi. La eveniment au participat membri ai Guvernului, dar şi oaspeţi din România.

Veaceslav Burlac spune că va reanima Uniunea Consiliilor Raionale, după ce activitatea acesteia a fost întreruptă în ultimii doi ani:

"Voi prelua experienţa partenerilor noştri, în aşa mod, să preluăm bunele practici de implementare a proiectelor de infrastructură, şi nu doar, pentru localităţile din ţara noastră".

Membrii uniunii l-au felicitat pe noul preşedinte şi au declarat că-l vor susţine în toate deciziile.

"Cel mai important este faptul cât de activi vom fi noi, cei care constituim această uniune, cât de deschişi vom fi să comunicăm, să abordăm problemele constructiv şi să venim cu soluţii", a declarat Ludmila Guzun, preşedintele Consiliului raional Ungheni.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, le-a sugerat preşedinţilor de raioane să fie mai activi şi să muncească mai mult pentru dezvoltarea raionului pe care îl reprezintă.

"Este mult mai mult posibil de făcut şi preşedinţii de raioane. Au posibilitatea să dea un impuls la această organizaţie ca să aibă cât mai multe rezultate", a spus ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Oaspeţii de peste Prut au promis că vor împărtăşi din experienţa lor în domeniul dezvoltării rurale. Totodată, ei au prezentat proiectele care urmează să fie implementate în Moldova de autorităţile române.

"Au fost proiecte de salubrizare, au fost proiecte pe dotări de şcoli, proiecte pe schimburi culturale. Sperăm că acum aceste proiecte să se dezvolte", a menţionat Adrian Solomon, deputat în Parlamentul României.

Următoarea şedinţă a organizaţiei va avea loc în data de patru noiembrie. Uniunea Consiliilor Raionale a fost creată în anul 2012 şi întruneşte reprezentanţi din 19 raioane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu