Veaceslav Balacci: Gorbunţov este victima. Proca a plecat la Londra şi a tras şapte gloanţe

Asasinarea lui Gherman Gorbunţov a devenit un subiect foarte discutat în ultimul timp. Bancherul rus a făcut dezvăluiri noi despre tentativa de omor asupra sa. Omul de afaceri a revenit în Moldova şi a oferit un interviu exclusiv. A vorbit despre motivele crimei asupra sa, despre Renato Usatîi, dar şi despre interesele și banii din spatele declaraţiilor mincinoase ale killerului Vitalie Proca.

În această seara, Veaceslav Balacci, jurnalist de investigaţie şi Valentin Dediu, director interimar SIS au venit în cadrul emisiunii Fabrika pentru a comenta interviul oferit de bancherul rus Gherman Gorbunţov.

În cadrul interviului acordat în exclusivitate pentru Andrei Andrievski la Publika.TV, Gherman Gorbunţov a vorbit despre dovezile sale, precum că politicianul Renato Usatîi a comandat omorul său.

Citește şi: INTERVIU EXCLUSIV. Gherman Gorbunţov: Am dovezi că Renato Usatîi a comandat omorul meu

"Situaţia este una foarte simplă, care denotă lipsa totală de orice imaginaţie elementară într-o asemenea replică a lui Usatîi, pentru că domnul Gorbunţov are statut de victimă în dosarul în care este vizat ce ţine de atentatul la viata sa, deci nu poate avea o altă calitate procesuală, chiar dacă Usatîi preferă un canal unde să apară, la un canal unde kilerii sunt eroi. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, Gorbunţov este victima, lăsând deoparte calităţile sale de om de afaceri. În acest dosar, Proca s-a deplasat la Londra şi a tras şapte gloanţe în spate. Gherman are statut de victimă, iar revenirea sa în Republica Moldova şi audierea sa în dosar nu poate fi purtătoare de pericol.

Sensul acestui pretext găsit de Usatîi pentru a-şi salva pielea, cum o face de obicei, precum postarea sa pe facebook în care vrea să ne convingă că are calitaţi de clarvăzator, să spună ce a fost şi ce va fi. Cine dacă nu el cunoaştea că în perioada 2011, în perioada în care au aparut câteva dosare  intentate pe numele sau", a spus Veaceslav Balacci.

Jurnalistul de investigaţie, Veaceslav Balacci susţine că Gorbunţov este sigur de cine este persoana care a atentat la viaţa sa din surse demne de încredere: "Cu siguranţă că cunoaşte, nu este pe departe un om sarac şi îşi permite buni detectivi. Dânsul a aflat imediat cum a revenit din starea de comă. A contactat diferite relaţii şi a primit numele şi sumele pentru asasinarea sa".

Citește şi: INTERVIU EXCLUSIV. Gherman Gorbunţov: Am dovezi că Renato Usatîi a comandat omorul meu (VIDEO)

"Usatîi este principala forţă care a vrut să preia Universalbank, care a venit, care a făcut echipă şi a făcut tot posibilul să preia activele de la bancă, pornind astfel dosare penale pentru a-l inchide pe Gorbunţov pentru minim 10 ani în puşcărie. Toată asta a fost sarcina primordială pentru că fiind în puşcărie, ei puteau să găsească şi alte metode de a îl lichida fizic.

 În perioada 2011, Plahotniuc nu avea nici o intenţie să se ocupe de bancă. El a intrat ca acţionar la bancă mult mai târziu. Tot ce se spune şi la ce vrea să se facă trimitere este că Plahotniuc la asasinat, pur şi simplu este cusut cu aţă albă că Plahotniuc nu avea nici un interes faţă de el. Probabil la cunoscut pe Gorbunțov atunci când a venit Usatîi să ia activele de la Universalbank", a declarat Valentin Dediu, director interimar SIS.

Citește şi: Dovada că Renato Usatîi a cerut să fie omorât Gherman Gorbunţov. Urmăriţi filmul "Asasin în Lege. ERATA"

Valentin Dediu, director interimar SIS consideră că venirea lui Gherman Gorbunţov, este o dovadă că acum el are încredere în justiţia noastră, venind cu probe în exclusivitate adunate în perioada de cinci ani: "Venirea lui Gherman Gorbunţov, este o dovadă că acum el are o încredere în justiţia noastră şi nu are nimic de ascuns. Are el acele dosare, probabil făcute la comandă. Văzând că se îngroaşă situaţia, atentatul, apoi că se încearcă dirijarea în altă direcţie a comenzii acestui asasinat şi vor să scape de la răspundere penală, el a hotărât să vină şi să dea mărturii pe de o parte pe dosarele care au fost şi pe de altă parte, să dea mărturii în dosarul acesta, care este pornit în Republica Moldova.

 Am citit un interviu cu procurorul care a spus că domnul Gorbunţov a adus probe în exclusivitate, foarte şi foarte necesare pentru dosarul penal în privinţa tentativei de asasinare a lui. Aceasta este a doua interogare a lui în calitate de victimă. Gorbunţov a putut să acumuleze probe în decurs de cinci ani după tentativa de asasinat."

PUBLIKA.MD reaminteşte: În martie 2012, omul de afaceri Gherman Gorbunţov a fost atacat în plină stradă la Londra. Bancherul a scăpat cu viaţă, iar autorităţile britanice suspectează că autorul atacului ar fi moldoveanul Vitalie Proca, cel care a fost condamnat în România pentru o altă tentativă de asasinat. Gorbunţov susţine că suspectul a acţionat la comanda lui Renato Usatîi, aflat la cheremul mafiei rusești.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu