Vaza anti-incendiu îți apără casa de flăcări: Cum funcționează (FOTO)

E normal să nu vezi într-o casă cochetă un stingător de incendii la vedere. Cel mult, acest obiect foarte util ar sta ascuns printr-o debara sau undeva în subsol. Dar vaza concepută special arată ca un recipient decorativ normal și este în același timp un eficient stingător de incendii.

Cu un design simplu, vaza ascunde în interior un compartiment separat în care se află o cantitate de carbonat de potasiu care, privit din exterior, seamănă cu apa. Compartimentul superior permite păstrarea florilor în modul obișnuit, scrie eva.ro.

Când izbucnește un incendiu, e suficient să arunci vaza în foc, iar când se sparge, aceasta eliberează carbonatul de potasiu.
 
Când lichidul este eliberat, intră într-o reacție de răcire care suprimă oxigenul, stingând focul. Obiectul poate elimina sau limita pericolul până la sosirea pompierilor.

Denumită Firevase, vaza-stingător a fost creată de Cheil Worldwide, o firmă din Seul care funcționează în cadrul Samsung Group, și se anunță o invenție utilă pentru orice clădire, nu doar pentru imobilele de locuințe.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu