Vaticanul va deschide o anchetă împotriva cardinalului George Pell, condamnat pentru pedofilie

Vaticanul a anunţat miercuri că va fi deschisă o anchetă canonică internă împotriva cardinalului australian George Pell, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai Papei Francisc, găsit vinovat de agresiuni sexuale împotriva unui minor de justiţia din ţara sa, scrie agerpres.ro.

'După condamnarea în primă instanţă a cardinalului Pell, Congregaţia pentru Doctrina Credinţei se va ocupa de acest caz în conformitate cu termenii şi termenele stabilite de legea canonului', a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, într-un comunicat.

Această procedură poate conduce la sancţiuni, cea mai aspră fiind revenirea la viaţa laică, cum a fost cazul fostului cardinal american Theodore McCarrick, care a fost caterisit la jumătatea lunii februarie după acuzaţii de abuzuri sexuale împotriva unor minori şi a unor tineri.

În vârstă de 77 de ani, cardinalul George Pell a fost găsit vinovat, pe 11 decembrie, pentru un cap de acuzare care vizează întreţinerea de relaţii sexuale cu un minor şi patru învinuiri referitoare la atentate la pudoare săvârşite asupra a doi copii dintr-un cor bisericesc, cu vârste de 12 şi 13 ani, în perioada 1996 şi 1997, în sacristia catedralei din Melbourne, unde Pell fusese numit arhiepiscop.

Verdictul deşi pronunţat la 11 decembrie de un tribunal australian a fost făcut public abia marţi, din motive juridice.

Sfântul Scaun a reacţionat marţi la această 'veste dureroasă' şi şi-a exprimat ''profundul respect'' pentru justiţia australiană, care l-a găsit pe cardinalul Pell, numărul trei în ierarhia Vaticanului, vinovat de agresiuni sexuale asupra unui minor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu