Vasile Botnari, noul șef al "Moldovagaz": Cred că pot aduce schimbarea așteptată

Pe data 9 februarie ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a fost ales în calitate de președinte al Consiliului de administrare al SA "Moldovagaz".

O decizie, care a fost criticată de mai mulți politicieni și chiar numită drept un acord secret între conducerea Partidului Democrat și președintele RM, Igor Dodon.

Despre prioritățile și planurile de viitor în cadrul întreprinderii, de ce a lăsat funcția de membru al Executivului, dar și despre modul cum a ajuns la șefia "Moldovagaz" a vorbit Vasile Botnari în cadrul unui interviu, acordat Deschide.MD.

Reporter: Domnule Botnari, ați devenit președinte al Consiliului de Administrare SA „MoldovaGaz” într-o perioadă mai puțin plăcută pentru companie. Acum un an, la „MoldovaTransGaz” au avut loc percheziţii soldate cu dosare penale pentru escrocherie, spălare de bani, uz de fals, delicte care au făcut, apoi, obiectul mai multor materiale de presă. Cum de v-aţi decis să preluaţi conducerea în asemenea condiţii?

Vasile Botnari: Nu am căutat niciodată căi ușoare în cariera profesională și nici greutățile nu mă sperie. Dimpotrivă, am primit această desemnare ca pe o provocare şi, în acelaşi timp, ca pe o şansă de a-mi pune în valoarea cunoștințele și experiența acumulate pentru a contribui la îmbunătățirea situației în acest important domeniu. "Moldovagaz" nu e o simplă întreprindere: este unul dintre cei mai mari agenți economici din țară, o întreprindere-cheie, de care depinde securitatea economică a țării și chiar bunăstarea socială a populației. Sunt, fireşte, conștient că nu va fi ușor şi că am de făcut faţă unor aşteptări mari. Dar nu avem altă soluţie mai bună decât munca perseverentă şi randamentul.

CITEŞTE INTERVIUL INTEGRAL PE DESCHIDE.MD.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu