Vasile Botnari a solicitat demararea de urgență a lucrărilor de reabilitare a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni

Embed:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, este nemulţumit că lucrările de reablitare a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni se desfăşoară foarte lent. Astfel, demnitarul a solicitat tuturor reprezentanţilor companiilor responsabile, să demareze de urgenţă lucrările de reparaţie pe acest traseu.

"Avem experienţa proiectelor precedente, când din cauza mobilizării lente a companiilor au fost înregistrate mari întârzieri la reabilitarea drumurilor. La momentul semnării contractelor, companiile au fost avertizate că nu vom admite tergiversări. Nu vom accepta scuze că nu se reuşeşte şi îi vom taxa pe cei care vor depăşi termenii anunţaţi. Suntem dispuşi să mergem până la rezilierea contractelor, dacă şantierele nu vor fi deschise în termenii stabiliţi", a afirmat Vasile Botnari.

Reprezentanţii companiilor de construcţie au anunţat că au demarat lucrările de măsurare şi de ajustare a proiectelor pentru reabilitarea drumurilor şi au dat asigurări că şantierele vor fi deschide pe parcursul lunii august.  

În martie-iunie 2014, pentru reabilitarea a 92 km din traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni au fost semnate contractele cu companiile internaţionale "Evrascon" din Azerbaidjan, "OHL" din Republica Cehă în valoare de cca 76 milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu