Vasile Blaga demisionează de la conducerea PNL. Este urmărit penal pentru trafic de influenţă

Copreședintele PNL Vasile Blaga, plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență, spune că își va dovedi nevinovăția. Pe de altă parte, el a demisionat de la conducerea partidului și din funcția de șef de campanie pentru alegerile parlamentare, scrie Digi24.ro.

Vasile Blaga a anunțat că își dă demisia de la conducerea PNL, potrivit unui comunicat al partidului.

"În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", arată Vasile Blaga în comunicat.

Procurorii DNA îl acuză pe Vasile Blaga de trafic de influență. S-ar fi înțeles cu fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, să obțină bani pentru partid, prin intermediul unei firme căreia i-au fost facilitate contracte cu statul.

Suma de bani s-ar fi ridicat la 700.000 de euro, spun procurorii anticorupție.

Anul trecut, după ce a fost denunțat la DNA de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, Vasile Blaga spunea că nu a fost implicat în atribuirea de contrace pe bani publici.

"Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme. Nu am intervenit şi nu am fost implicat în atribuirea unui contract unei firme, nu am fost în Olt sau la sediul partidului ca să îi spun să îi dea vreun contract firmei Tehnologica Radion. Probabil că vrea să scape ca şi alţii. Dacă un singur cuvânt de acolo se adevereşte, vă daţi seama că nu mai pot să particip la astfel de şedinţe (ale partidului, n.r.)",  spunea Vasile Blaga în mai 2015.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu