Vasile Belous este singurul boxer moldovean calificat la Jocurile Olimpice din 2012

Embed:

Boxerul Vasile Belous este marea speranţă a Moldovei la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind singurul care a obţinut o cotă de calificare la acest gen de sport. Antrenorul lotului naţional, Petru Caduc speră totuşi că Moldova va fi reprezentată la Olimpiadă de mai mulţi boxeri.

Pugilistul Vasile Belous de 23 de ani se poate alătura astfel altor nume sonore, promovate de şcoala de box de la Grimăncăuţi, ca Vitalie Gruşac sau Veaceslav Gojan, care să cucerească o medalie la Olimpiadă.

"A fost visul meu. Când am început să fac box ştiam deja unde vreau să ajung. Am mers şi am luptat pentru asta", a spsu Vasile Belous, boxer.

Antrenorul şcolii de box de la Grimăncăuţi şi a lotului naţional, Petru Caduc speră însă că Moldova va fi reprezentată la Olimpiadă de mai mulţi boxeri. Ultima şansă pentru a mai obţine o cotă olimpică va fi turneul de calificare de la Istambul din luna aprilie a anului viitor.

"Cred că are şanse mari Gojan. Fiindcă cei mai buni deja sunt calificaţi, iar el în rating este pe primul loc în Europa", a declarat Petru Caduc, antrenorul lotului naţional de box.

Boxul este cel mai de succes sport olimpic pentru ţara noastră. Pugiliştii moldoveni au obţinut două medalii, ambele de bronz, în istoria participării Moldovei la Olimpiadă. Câte o medalie au mai fost obţinute la caiac-canoe - argint, lupte greco-romane - bronz şi tir - argint.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu