Vasile Bacalu, cercetat penal într-un dosar de contrabandă cu ţigări, a revenit la şefia postului vamal Cahul

Embed:

Vasile Bacalu, soţul deputatei democrate Elena Bacalu, cercetat penal anterior într-un dosar de contrabandă cu ţigări, a revenit la şefia postului vamal Cahul. S-a întâmplat după ce PCCOCS a dispus scoaterea lui Bacalu de sub urmărire penală şi clasarea anchetei. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii Serviciului Vamal. 

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Olesea Puşcaşu, a menţionat că Vasile Bacalu a revenit în funcţia deţinută anterior în data de 5 ianuarie, iar ordonanța de încetare a dosarului a fost emisă încă în noiembrie 2019.

Motivul invocat de procurori a fost lipsa infracţiunii. Vasile Bacalu a fost reținut vara trecută de oamenii legii. Ulterior a fost eliberat din izolator şi cercetat în liberate. El era bănuit că a ajutat un grup infracţional să treacă peste frontieră, în România, ţigări în valoare de 1,5 milioane de lei. 

Soţia acestuia, deputatul democrat Elena Bacalu declara atunci că dosarul soţului său este o răfuială politică, fiind o consecinţă a faptului că nu a cedat presiunilor de a renunţa la mandatul de legislator şi de a adera la o altă fracțiune parlamentară din actuala guvernare. 

CITEȘTE ȘI: Soțul unui deputat, reţinut într-un dosar de contrabandă. Răzbunare politică?!

loading...

Lasă un comentariu