Vară fierbinte pentru Maia Sandu! Liderul PAS, făcută praf de fostul preşedinte al României pentru modul în care vorbește despre Moldova

Embed:
În cadru unei conferinţe despre dezvoltarea conducerii în regiune care a avut loc la Vilnius, Maia Sandu a criticat dur Moldova, sistemul de guvernare de la Chişinău, politicienii, condiţiile în instituţii şi cetăţenii.
La conferinţa de la Vilnius a fost prezent şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu:

"O să incerc să fiu sincer, eu niciodată nu am auzit un astfel de discurs de la un lider care să vorbească astfel de propria ţară, aşa cum Maia Sandu a vorbit aici. În opinia mea ca şi politician care acceptă Republica Moldova, ea are o mulţime de lucruri, un progres în ultimii ani. Este o ţară care trebuie să fie susţinută încontinuu în această dispută între cei care doresc Moldova lângă Kremlin şi cei care şi-o doresc lângă Bruxelles şi România. Consider că trebuie să susţinem în continuare aceste ultime două categorii.", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a declarat că prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie regiunea Balcanică, pentru că în aceste ţări mai sunt politicieni care susţin ideea de a devein membri UE. Băsescu consideră că nu este reală ideea ca în următorii ani Uniuniea Europeană să "absoarbă" în componenţa sa ţări precum Moldova sau Ucraina, însă aceste ţări au nevoie de susţinere din exterior pentru a se dezvolta în continuare.
 
  
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu