Vânzătoarea şi proprietarul riscă amendă. Descoperirea făcută de poliţişti la o gheretă din Stăuceni

Embed:

Un lot de băuturi alcoolice cu semne evidente de contrafacere a fost descoperit de oamenii legii la o gheretă comercială din comuna Stăuceni.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actele ce ar demonstra provenienţa sau calitatea băuturilor alcoolice tari, vânzătoarea nu le avea. Totodată, aceasta a fost suprinsă de ofiţeri, în momentul când vindea băuturile după orele 22:00, acţiuni interzise prin lege.

În acest context, de la faţa locului au fost ridicate 65 de sticle cu băuturi alcoolice, fiind depozitate până la decizia instanţei de judecată. De asemenea, nu este exclus să fie efectuată şi o expertiză a băuturilor privind calitatea, şi dacă erau să pună în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor. 

Respectiv vânzătoarea riscă să fie sancţionată cu amendă de până la 1.800 lei, pentru încălcarea regulilor de comercializare cu amănuntul a băuturilor alcoolice, iar proprietarul riscă să achite o amendă de până la 6.000 lei cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

Poliţia Capitalei atenţionează agenţii economici, să respecte cu stricteţe prevederile legislaţiei în vigoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu