Vânzările de mașini noi în UE, în creştere. Care mărci au fost cele mai cumpărate

Embed:

Piața auto din Uniunea Europeană a început bine anul. Vânzările de mașini noi au crescut în ianuarie cu peste 10 la sută față de perioada similară din 2016. Iar peste 1,1 milioane de unități au fost înmatriculate în prima lună a acestui an.

Oarecum surprinzător, grupul Volkswagen începe să-și revină după scandalul Dieselgate și începe anul în forță. Trustul german a reușit să crească în același ritm cu piața și a vândut aproape 282 de mii de mașini, înregistrând o creștere de 10,3 la sută față de luna ianuarie a anului trecut. Pe locul doi este grupul Peugeot-Citroen, cu aproape 120 de mii de unități vândute.

Închide podiumul grupul Renault, cu peste 106 mii de mașini comercializate în prima lună din 2017, dintre care peste 33 de mii de automobile Dacia.

Țara în care au fost înmatriculate cele mai multe mașini în ianuarie este Germania, aproximativ 241 de mii de unități. Urmează Marea Britanie, cu 174 de mii de mașini înmatriculate, și Italia, cu 171 de mii de automobile. Datele au fost furnizate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu